Mooie promotie piano en muziek

Een verzameling video’s en linkjes voor muziekpromotie en opleiding pianotechniek

Op deze pagina brengen we graag video’s of televisieprogramma’s onder uw aandacht die belangrijk zijn voor promotie van muziek en ons ambacht.

Motivatie
Beleving, inspiratie en persoonlijke verhalen motiveren om muziek te maken en te kiezen voor een ambacht met toekomst!

De piano bij RTL4

Op zoek  naar gepassioneerde amateur-pianisten die graag achter de toetsen kruipen. Tijdens het programma kijken bekende muzikale experts achter de schermen mee als de muzikanten in een stationshal achter de piano hun talent delen met voorbijgangers. Een rijk, gevarieerd en af en toe emotioneel programma. Strak geregisseerd naar Engels format.
Zonder dat ze het weten, maken deelnemers kans op een bijzonder optreden in Het Concertgebouw.

Presentator Chantal Janzen: “De piano is het allermooiste instrument dat er is. Ik ben ermee opgegroeid. Ik heb van kinds af aan pianoles gehad, maar ben ermee gestopt omdat ik er geen zin meer in had. Daar baal ik nu van.”

Zou je het pianospelen zelf nog op willen pakken?

“Nou, ik ben er dus weer mee begonnen sinds ik dit programma doe. Ik vind het doodzonde dat ik er nooit meer wat mee gedaan heb. Het gaat goed, maar ik merk wel dat ik echt moet studeren en oefenen. Ik vind het heel leuk om thuis te spelen en erbij te zingen, daar ga ik zeker nog eens wat mee doen.”

Wekelijkse afleveringen vanaf 3 april; grote finale in Het Concertgebouw op woensdagavond 8 mei 2024.

De ‘verborgen’ jury bestaat uit: zanger en pianist Roel van Velzen, contrabassist en dirigent Dominic Seldis en concertpianist Daria van den Bercken.

Terugkijken met NLziet

RTL-programma’s kijkt u bijvoorbeeld terug met NLziet en u vindt leuke flashbacks op YouTube.

Fotocompilatie finale in Het Concertgebouw