Vanaf 7 april ontvangen ondernemers van de belastingdienst brieven met een overzicht van te betalen uitgestelde belasting. Vanaf 1 april moeten ondernemers weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen.
Op 1 oktober 2022 begint het afbetalen van de belastingschuld, die tijdens het bijzonder uitstel is opgebouwd. De terugbetalingsregeling hiervoor is 60 maanden.

Detoekomstcheck.nl
MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met het Ondernemersklankbord en de Kamer van Koophandel de Toekomstcheck ontwikkelt. En wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Detoekomstcheck.nl  biedt ondernemers snel inzicht in de liquiditeit van het bedrijf voor de komende twaalf maanden. Zo wordt ook duidelijk hoe het betalen van de uitgestelde belastingen hierin past. Bovendien hebben ondernemers te maken met sterk stijgende prijzen voor energie en grondstoffen, en langere levertijden.

Infographic_Wegwijzer-ondernemer-geldzorgen

Geldzorgen
Veel ondernemers hebben financiële zorgen door de coronacrisis.  MKB-Nederland maakt het makkelijker om de juiste regelingen en instanties te vinden. Er is namelijk volop hulp beschikbaar.