Geen Gouden Koets, geen Ridderzaal, geen massaal “Leve de Koning”, geen balkonscène en in plaats van een uitgebreide hoedjesparade mondkapjes voor iedereen.
Tijdens de troonrede kwamen alle belangrijke aspecten van de huidige tijd aan bod. Een zware tijd zowel zakelijk als privé voor iedereen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt de crisis gevoeld en ervaren. Maar de troonrede en bijbehorende miljoenennota lieten ook strijdvaardigheid zien. Geen defensieve bezuinigingen, maar daadkrachtige investeringen moeten Nederland uit de crisis gaan halen, dat was toch wel de belangrijkste boodschap.

Nieuwsbrief MKB Nederland
De Prinsjesdagnieuwsbrief van MKB Nederland bevat een eerste overzicht voor ondernemers van de plannen voor het komende jaar, lopende zaken en het economisch beeld zoals deze op Prinsjesdag 2020, door het kabinet bekend zijn gemaakt.

Kijk hier voor de volledige tekst van de Troonrede.

Koning Willem-Alexander: “….Mijn bewondering en dank gaan uit naar iedereen die in de zorg en elders in de samenleving al het mogelijke deed om de coronacrisis het hoofd te bieden. Verpleegkundigen en schoonmakers, boa’s en defensiepersoneel, supermarktmedewerkers en mensen in het openbaar vervoer. Ik wil daarnaast mijn steun en medeleven betuigen aan hen die door corona zijn getroffen, of die een geliefde moeten missen. Maar ook voor wie dat niet geldt, is de impact enorm. Corona raakt ons allemaal….”