Vertrouwenspersoon muziekbranche

vertrouwenspersoon voor de muziekbranche

Vanaf 1 december 2023 hebben we voor de muziekbranche een gecertificeerd vertrouwenspersoon.
Werknemers kunnen op de werkvloer te maken krijgen met ongewenste situaties, zoals (seksuele) intimidatie, agressie of pesten. Ook bepaalde humor kan ongewenst zijn, bijvoorbeeld wanneer dit gelinkt is aan afkomst of geloof.

Een vertrouwenspersoon heeft een luisterend oor. Is iemand bij wie een werknemer in een veilige omgeving zijn verhaal kwijt kan over ongewenste ervaringen.
Door actief te luisteren hoor je wat de ander werkelijk bezig houdt en ben je in staat te begrijpen wat hij of zij echt bedoelt. Je wilt niet alleen de woorden horen (de feiten) die de ander zegt, maar vooral de hele boodschap van de ander begrijpen (ook de betekenis én de gevoelens).

Samen op weg naar een oplossing
Ook kan de vertrouwenspersoon de werknemer handvatten bieden voor mogelijke oplossingen.
Of een werknemer daar gebruik van maakt, bepaalt diegene zelf.
Een vertrouwenspersoon lost de problemen niet op. Soms is alleen praten al voldoende.
Is er een vervolgstap nodig? Dan gaat de vertrouwenspersoon coachend te werk. Belangrijk is dat een werknemer altijd beslist wat er gebeurt.
Zo voorkom je samen dat problemen groter groeien, escaleren en uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim.

Het gesprek dat een werknemer met de vertrouwenspersoon heeft, is strikt vertrouwelijk. Een vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht.

Soms krijg je te maken met fraude en diefstal; met omkoping of bevoordeling van vrienden of familie. Dan is er sprake van schending van integriteit. Ook daarover mag je met een vertrouwenspersoon in gesprek gaan.

Kun je met je vragen, verdriet of onbegrip niet terecht binnen jouw bedrijf, neem dan contact op met de vertrouwenspersoon voor de muziekbranche.

Contact met vertrouwenspersoon muziekbranche

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze actuele dossiers

Dossier CAO en arbeid

Dossier Opleidingen

Dossier arbo-keuzes

Dossier Cites

Dossier ServicePlanner

Dossier Vertrouwenspersoon muziekbranche