Gisteren heeft Microsoft de ondersteuning aan Windows 7 volledig stopgezet. Dat betekent dat er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van de pc meer geleverd worden vanuit Windows Update. Microsoft raadt ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.
Gelukkig betekent het niet dat hackers nu ongezien uw werkplek kunnen overnemen of dat buitenlandse spionnen grasduinen in uw klantbestanden.
Er is meer dan voldoende beveiligingssoftware van derde partijen. Die zullen ook roepen dat het zo’n vaart niet zal lopen met datalekken en vastlopende computers.
Maar ook de bijbehorende webbrowser Internet Explorer wordt niet meer gesteund.
Na 10 jaar Windows 7 is het verstandig na te denken over een volgende stap.

Digitale workflow
De NPMB wil u daar graag bij helpen. Vorig jaar hebben we een onderzoek gedaan naar een compleet digitale workflow voor het maken van stemafspraken, inclusief digitale agenda, klantafspraken, routeplanning, facturering en klant/instrumenten-database.
Dit jaar krijgt dit een vervolg in een leeromgeving met Windows 10, Office365, app’s, tablet en mobiele telefoon.

Cloud en mobiel werken
Het gaat om het opzetten van een workflow in de cloud en mobiel werken (iPad en telefoon). Wij bouwen een omgeving waar werkgevers en werknemers van kunnen leren welke workflow het beste op de individuele toepassing past. De pilot omvat alle elementen van een werkproces dat toepasbaar is binnen onze hele muziekbranche.

Zit u nog op Windows 7?
Graag horen we of uw computer met Windows 7 werkt of een besturingssysteem heeft lager dan Windows 10.
In de loop van het jaar nodigen we u uit deel te nemen aan de leeromgeving.
Graag ontvangen we een mailtje op secretariaat@npmb.nl met de stand van zaken van uw automatisering en interesse in de pilot.

Geen paniek
Nogmaals: geen paniek. Windows 7 staat nog op ruim 15 procent van de Nederlandse pc’s. Toch zal Microsoft deze keer niet bereid zijn de ondersteuning te verlengen. De computergigant heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Dat zal juridisch echt wel kloppen.
Het uitgelezen moment voor de volgende stap.