De afgelopen jaren wordt het steeds duidelijker dat mensen zich niet altijd veilig voelen op het werk. Op de radio, de tv, in de krant en online zie je vaak voorbeelden van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in organisaties. De gevolgen daarvan zijn ingrijpend: voor de betrokkenen, collega’s, leidinggevenden en de organisatie.

Campagne Overheid
De Overheid start een campagne “Met elkaar trekken we de grens” om te bespreken hoe we met elkaar om willen gaan.
Iedereen moet zich veilig voelen op de werkvloer. In een veilige werkomgeving zijn alle werknemers gelijkwaardig en worden wensen en grenzen gerespecteerd. Dit zorgt voor meer werkplezier en betere resultaten.
Door het te bespreken, kunnen we het doorbreken!

Met elkaar trekken we de grens

Omdat veel mensen uit ongemak of schaamte zwijgen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, blijft het vaak onzichtbaar en onbesproken. Door op de werkvloer wel met elkaar te praten over grenzen en wensen in de omgang op het werk, kunnen we dit gedrag aanpakken. Zo kunnen we samen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de toekomst helpen voorkomen. En maken we de werkplek veilig voor iedereen.

Wat voor de één normaal is, kan voor de ander ongewenst zijn
Om dit gedrag op de werkvloer te voorkomen, is het belangrijk dat we bespreken hoe we met elkaar om willen gaan. Wat bij wet verboden is – denk aan aanranding of verkrachting – is een duidelijke grens. Maar er zijn veel meer situaties waar die grens niet altijd duidelijk is. Die grens hangt soms ook af van persoonlijke normen en waarden, van de situatie, de omgangsvormen binnen de organisatie, de omgeving en de relatie met elkaar. Daarom is het belangrijk om te bespreken wat we oké vinden en wat we niet oké vinden. Wat is gewenst gedrag en wat niet?

Samen het probleem aanpakken: praat over gedrag en grenzen
Door met elkaar te praten over ons gedrag en onze grenzen, en hoe we met elkaar omgaan op het werk, worden we ons bewust van onze gedragspatronen op de werkvloer en de (mogelijke) impact hiervan op collega’s en de organisatie. Start het gesprek hierover en doorbreek ongewenst gedrag op jouw werkvloer. Zo trekken we met elkaar de grens.

Bron: rijksoverheid