Vanaf nu kan iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet.
In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder  klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder?
De CoronaMelder-app stuurt u een melding als u langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie u in de buurt was en die u niet kent.
Als u een melding hebt ontvangen, leest u in de app welke maatregelen u kunt nemen en of zich kunt laten testen. Zo weet u na een melding dat u meer kans hebt om besmet te zijn en kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Want u kunt het coronavirus al doorgeven, voordat u zich ziek voelt.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app weet niet wie of waar u bent.
Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen.