Overzicht van maatregelen en dringende adviezen

Het kabinet heeft besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

De motivatie is dat het de afgelopen week duidelijk is geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. “We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden”, aldus onze bewindslieden.
Het is een pakket maatregelen en dringende adviezen!
Bekijk het overzicht van alle basisregels, maatregelen, voorwaarden en uitzonderingen.

Wat betekent het voor muziekwinkels?
Voor directe handel in de showroom zijn onze muziekwinkels gesloten.
Voor verhuur, reparatie en onderhoud van goederen mogen we de winkel openhouden en vallen we als servicebedrijf in de categorie dienstverlening net als garages, schoen- en fietsenmakers. Uitsluitend voor deze functies en zonder sluitingstijd mogen we een open locatie zijn!
Online bestellen is bij al onze winkels mogelijk. Click-en-collect en retourneren mogen direct aan de voordeur afgehandeld worden.
Er hoeft geen tijd meer te zitten tussen bestelling en afhalen, wel spreekt u formeel een tijdvenster af.

Kopen op afspraak
Vooralsnog wordt kopen op afspraak niet toegestaan. Er wordt door MKB Nederland wel een zware lobby gevoerd om dit alsnog af te spreken met het kabinet, mogelijk deze week tijdens het debat.
We mogen instrumenten blijven bezorgen.
We zien vooralsnog geen beperking voor stemafspraken. We overleggen vooraf met onze klanten.
Het advies is ontvang thuis niet meer dan 2 personen per dag.
Blijf vooral ook alert op alle hygiënemaatregelen en algemene afspraken!