Er komt Europese wetgeving aan die digitale toegankelijkheid verplicht. Ga je de komende tijd met je website of webshop aan de slag, houdt hier dan alvast rekening mee!

Europese toegankelijksheidswet
Vanaf 2025 gaat de Europese toegankelijksheidswet gelden, een internationale wetgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat webwinkels digitaal toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking en senioren.
De motivatie is dat digitale toegankelijkheid ook kansen biedt voor je bedrijf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een betere toegankelijkheid de algehele kwaliteit van je website vergroot.

Toegankelijkheidsscan
Er is een speciale website met een toegankelijkheidsscan. Je krijgt, na het invoeren van je webadres, een indicatie van aandachtspunten die er zijn voor jouw website als het gaat om digitale toegankelijkheid.

Doe de scan.

MKB toegankelijk
Ook MKB-Nederland helpt met toegankelijkheid en biedt informatie, advies, nieuws en inspirerende ervaringsverhalen van ondernemers.
Zij laten zien dat (digitaal) toegankelijk ondernemen meerwaarde heeft én geven praktische tips om zelf aan de slag te gaan.

Neem een kijkje!