Cursus verkoper 2018-04-11T06:00:13+00:00

NPMB CURSUS VERKOPER MUZIEKDETAILHANDEL

Gratis voor leden!

Met de cursus Verkoper in de muziekdetailhandel biedt de NPMB u een uitgelezen instrument om de vakkennis van uw huidige en uw nieuwe verkoopmedewerkers op een bijzonder efficiënte manier op peil te brengen. Het bijbehorende examen kan op vrijwillige basis afgelegd worden.

Afgezien van de oude, en op veel punten verouderde STIVO-cursus voor de muziekdetailhandel, die indertijd gevolgd moest worden om te kunnen voldoen aan de destijds geldende eisen van de vestigingswet, heeft het altijd ontbroken aan een eenvoudig toegankelijke bron waaruit nieuwe medewerkers in de muziekhandel hun kennis konden putten. Als brancheorganisatie voor de muziekdetailhandel zag de NPMB het als belangrijke taak om een cursus te initiëren waar zowel nieuwe als reeds actieve medewerkers – en daarmee ook hun werkgevers – hun voordeel mee kunnen doen.

Modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw van de nieuwe cursus is het mogelijk om alleen de stof die voor de betreffende werkkring relevant is te bestuderen. Bij het met goed gevolg afleggen van het bijbehorende examen, dat voor iedereen die de geboden stof tot zich genomen heeft eenvoudig te maken is, ontvangt de cursist een officieel NPMBcertifaat. Voor u als detaillist is het examen een net zo eenvoudig hulpmiddel om te kijken of de cursus ook daadwerkelijk gevolgd is.

De veertien modules

1. Basiskennis en verkooptechniek

2. Tokkelinstrumenten

3. Strijkinstrumenten

4. Houtblaasinstrumenten

5. Koperblaasinstrumenten

6. Slagwerk

7. Piano’s

8. Mondharmonica en accordeon

9. Digitale piano’s, keyboards, synths

10. Midi

11. Versterkers en effecten

12. DJ-apparatuur

13. Homerecording

14. Diversen en accessoires

Basiskennis en verkooptechniek

De cursus Verkoper in de muziekdetailhandel bestaat uit veertien losse modules. De eerste module, basiskennis en verkooptechniek, biedt informatie over een breed scala van onderwerpen. Zo wordt er onder meer aandacht besteed aan de inrichting van de muziekinstrumentenbranche, verkooptechnieken en marketing (inclusief begrippen als USP’s, sellogrammen, crossselling en upselling), klanttyperingen, communicatie en klachtenafhandeling, maar ook aan instrumentgroepen, geluidsdruk, materiaalkennis en samenspelvormen.

Productgerichte modules

In de overige dertien modules wordt steeds productkennis over een bepaalde groep instrumenten of producten geboden.

Werkwijze en lidmaatchap

De veertien modules en de examenvragen zijn als losse PDF’s te downloaden. Voor NPMB-leden is dit kosteloos, niet-leden betalen € 50,-. Om het cursusmateriaal te kunnen downloaden moet u een aparte logincode aanvragen, dit i.v.m. het op naam zetten van het examen. Voor meer informatie over het lidmaatschap stuurt u een e-mail aansecretariaat@npmb.nl.

Examen

Om het NPMB-certificaat te verkrijgen, moeten de examenvragen over de basismodule en over minimaal drie productmodules naar keuze beantwoord worden. Voor meer informatie: secretariaat@npmb.nl.